MIJN PERSOONLIJK VERHAAL

GEWIEGD DOOR DE GOLVEN

Ik ben Mara, een kind van de zee. Letterlijk, want ik werd geboren in Zuid-Italië en bracht mijn eerste levensjaren door op zee. Bovendien ben ik als schorpioen ook een waterteken. Water staat voor beweging, vrouwelijk - en vruchtbaarheid. Ikzelf heb ook al heel wat waters doorzwommen, maar uiteindelijk wel leren bewegen op de golven van mijn leven. 

Als jong meisje ben ik namelijk seksueel misbruikt geweest, een trauma dat me twintig jaar lang heeft achtervolgd. In mijn vroege tienerjaren kwam ik op een donker pad terecht. Ik heb het nooit toegegeven, maar zat in een zware depressie dat me steeds verder wegtrok van mezelf. Maar er gebeurde ook iets wat een vlammetje in mezelf aanwakkerde: ik raakte ik 2x onverwacht zwanger.

Er ontwaakte een essentieel verlangen in mezelf. Ik voelde heel diep hoe graag ik ooit mama wou worden. Het was iets wat ik mezelf niet kon ontzeggen, dat gevoel was zo krachtig en overheersend. Mijn moederinstinct werd geboren en een krachtig licht in mezelf vond een weg om door de duisternis te schijnen. 

Desondanks koos ik ervoor om de zwangerschap af te breken.

Ik besloot mezelf terug op de juiste weg zetten. Ik werkte mijn humaniora af en herontdekte mijn passie voor beweging, dansen en zwemmen. Nadat ik in het zwembad enkele lessen zwangerschapszwemmen vanuit mijn ooghoek volgde, besloot ik om de studie sport & bewegen te volgen. 

Tijdens mijn eerste jaar volgde ik meteen een verdieping tot instructeur aquafitness. Ik begon met les geven en besloot als eindwerk een aquatisch perinataal beweegprogramma te ontwikkelen ism de materniteit van het EZ Zottegem. De mentor, een vroedman, die me begeleidde bij mijn eindwerk, bracht de doula opleiding voor het eerst onder mijn aandacht.

Pas in september 2019 startte ik met de opleiding. In die periode ging het niet goed met mij: ik sliep al maanden geen enkele nacht meer door en had iedere nacht meerdere paniekaanvallen. Ik functioneerde niet meer en viel voor een tweede keer in een depressie. Ik wist op dat moment nog niet dat ik al bijna 20 jaar gebukt ging onder post traumatische stressstoornis.

 

De PTSS klachten had ik door mijn actieve levensstijl en gezond leefstijlkeuzes jaren onder controle kunnen houden, maar mijn lichaam begon het op te geven. Bovendien kwamen mijn trauma’s tijdens de opleiding terug boven water. Het was eindelijk tijd om mijn demonen aan te kijken en met het uitbreken van de eerste corona-lockdown startte ik mijn helingsproces.

Tijdens dit proces leerde ik de Griekse godin Artemis kennen, de godin van de jacht, maan en geboorte. Ze is de beschermgodin van alle vrouwen, maar in het bijzonder diegene die seksueel misbruikt zijn. Artemis werd geboren op het Griekse eiland Delos en had als bijnaam Delia.

 

Ik voelde me intens verbonden met deze godin. Waar Artemis voor staat, belichaamt de essentie van Delia Mara. De kracht en kennis die ik haalde uit mijn ervaringen en  helingsproces, wil ik doorgeven aan iedere vrouw die er nood aan heeft. Ik wil vanuit liefde vrouwen begeleiden in een bewuste zwangerschap, bevalling en kraamperiode.

DELIA MARA_AFBEELDINGEN_WEBSITE (9).jpg

Missie

Net zoals de golven van de zee, is ons leven niet altijd rustig en kalm. Welke koers ga je uitvaren? Hoe zal de zee zich onderweg gedragen? Is het windstil of is er onweer?

 

Als een golf ons benadert weten we niet altijd wat de impact zal zijn op onze boot. De golf die groot en ontzagwekkend als een muur op ons af kwam, blijkt ons slecht een beetje van onze koers weg te duwen. De kleine golf waarvan we dachten - daar kan ik met gemak doorheen- blijkt ons helemaal mee te sleuren onder water. 

Het is mijn missie jou te helpen zeilen op de golven van jouw leven en mee te varen naar jouw volgende veilige haven. 

Visie

Ik sta voor een natuurlijke, holistische en integratieve aanpak van onze gezondheid. Ik geloof zeer sterk dat onze geest en ons lichaam een geheel vormen. Om een goede gezondheid te behalen, moeten we dan ook naar het geheel kijken. 

Voeding voorziet ons lichaam van de nodige energie om te functioneren. Zonder de juiste brandstof kunnen belangrijke processen niet optimaal doorgaan. Beweging reguleert heel wat systemen in ons lichaam. Zo helpt het o.a. om onze energie te kanaliseren, zowel de positieve als de negatieve.

Onze geest stuurt ons lichaamsprocessen aan. Ons denken is de basis en heeft een veel groter effect dan de reguliere geneeskunde wil accepteren. Dagdagelijks worden we geconfronteerd met allerlei situaties die een innerlijk conflict kunnen veroorzaken of een bestaand innerlijk conflict kunnen versterken. 

Het zijn deze conflicten, die wanneer ze geen oplossing vinden, op lange of korte termijn klachten veroorzaken en ons lichaam ziek maken. 

20210319_170756.jpg