top of page

MIJN PERSOONLIJK VERHAAL

GEWIEGD DOOR DE GOLVEN

Hallo, ik ben Mara, een kind van de zee. Letterlijk, want ik werd geboren in Zuid-Italië en bracht mijn eerste levensjaren door op de Middellandse Zee. Als jong meisje was ik geboeid door de verhalen en de manier waarop mijn ouders leefden met een baby op een kleine zeilboot. Ik was ongeveer 18 maand toen we terugkeerden naar België.

Als kind was ik altijd heel sportief. Ik hield van dansen, turnen en zwemmen. In het eerste en tweede middelbaar koos ik voor een sportopleiding. Later veranderde ik van school en studeerde ik af in de humane wetenschappen. Ik ontwikkelde een enorme belangstelling rond fysieke en mentale gezondheid.

 

In het laatste jaar voor ik hogere studies zou volgen, werden lessen zwangerschapszwemmen georganiseerd in het plaatselijk zwembad. Ik volgde steeds de lessen vanuit mijn ooghoek en voelde opnieuw een interesse groeien.

Tijdens het eerste jaar van mijn bacheloropleiding 'Sport en Bewegen' volgde ik een extra opleiding tot instructeur aquafitness.  Mijn interesse rond bewegen tijdens de zwangerschap werd tijdens mijn opleiding verder aangewakkerd en werkte als eindwerk een aquatisch beweegprogramma voor zwangeren uit. Ik studeerde af als beweegdeskundige en werk ondertussen al een 10-tal jaar als beweeg-en gezondheidscoach.

 

De mentor die me begeleidde bij mijn eindwerk, een vroedman, bracht me in contact met het werkgebied van de doula. In september 2019 startte ik met de opleiding. Mijn kennis en interesse rond zwangerschap, bevalling en kraamperiode groeiden en  de verhalen van mijn ouders kregen een nieuw perspectief. Omdat het fysiek en mentaal welzijn nauw samenhangen met elkaar en tijdens de zwangerschap onder extra 'druk' staan, volgde ik een bijkomende opleiding tot perinataal counseling.

Net zoals de golven van de zee is ons leven niet altijd rustig en kalm. Sommige momenten kunnen voor altijd een diepe indruk nalaten op ons lichaam en onze ziel. De perinatale periode is zo een overweldigende, kwetsbare en transformatieve periode. Het is mijn missie zwangeren te ondersteunen in deze periode. Ik wil hen helpen bij het versterken en onderhouden van hun gezondheid, zich fysiek en mentaal voor te bereiden op de bevalling, te luisteren naar hun zorgen, noden en behoeften, hen te helpen bij het maken van keuzes en te helpen bij het zorg dragen van zichzelf.

DELIA MARA_AFBEELDINGEN_WEBSITE (9).jpg

Missie

Net zoals de golven van de zee, is ons leven niet altijd rustig en kalm. Welke koers ga je uitvaren? Hoe zal de zee zich onderweg gedragen? Is het windstil of is er onweer?

 

Als een golf ons benadert weten we niet altijd wat de impact zal zijn. De golf die groot en ontzagwekkend als een muur op ons af kwam, blijkt ons slecht een beetje van onze koers weg te duwen. De kleine golf waarvan we dachten - daar kan ik met gemak doorheen- blijkt ons helemaal mee te sleuren onder water. 

Het is mijn missie jou te helpen zeilen op de golven van jouw leven en mee te varen naar jouw volgende veilige haven. 

Visie

Ik sta voor een natuurlijke, holistische en integratieve aanpak van onze gezondheid. Ik geloof zeer sterk dat onze geest en ons lichaam een geheel vormen. Om een goede gezondheid te behalen, moeten we dan ook naar het geheel kijken. 

Voeding voorziet ons lichaam van de nodige energie om te functioneren. Zonder de juiste brandstof kunnen belangrijke processen niet optimaal doorgaan.

Beweging reguleert heel wat systemen in ons lichaam. Zo helpt het o.a. om onze energie te kanaliseren, zowel de positieve als de negatieve.

Onze geest stuurt ons lichaamsprocessen aan en vertrekt vanuit ons denken. Dagdagelijks worden we geconfronteerd met allerlei situaties die een innerlijk conflict kunnen veroorzaken of een bestaand innerlijk conflict uit het verleden kunnen versterken. 

In onze huidige maatschappij - waar beweging verminderd, voeding minder voedingsstoffen bevatten  en stress-inducerende factoren toenemen - is het niet verwonderlijk dat onze gezondheid onder druk staat. 

20210319_170756.jpg
bottom of page